|
|
|
|
EN VOORUIT......... |
Rob en Cokky ontwikkelde Le Vieux Jean in hoog tempo van bistro naar een 'echt' restaurant. Iedere 3 à 4 weken reden ze naar Lille in Frankrijk om producten te kopen die hier in Nederland toentertijd nog niet te krijgen waren. Hammen, slakken, patés, espressokopjes, oesterplateau's, met een volgeladen auto nog even in België een paar dozen kwartels inslaan en dan gauw weer terug.
In het restaurant werd de placemat ingeruild voor een tafellaken en verdween de houten stoel met rieten zitting voor een iets comfortabeler exemplaar.
Le Vieux Jean zat in de lift en dat was men niet alleen in Delft ontgaan, ook Rotterdammers en Hagenezen schoven regelmatig aan.
|
|
|
|
|
|
juli 1974 de start van een mooie reis..... |
Hij was 'in between jobs' zoals men nu zou zeggen. Rob Polman had ontslag genomen bij Het Haagsche schouw in Leiden en was naarstig op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na enkele gesprekken die op niets waren uitgelopen begon de dan al aanwezige kriebel om iets voor zichzelf te beginnen steeds sterker te worden. Diverse locaties van, Hoorn tot Voorburg, werden bezocht totdat een kleine bistro in het centrum van Delft alle aandacht trok. Het klikte direct met de toenmalige eigenaar Leen van der Sar en voordat de fles wijn leeggeschonken was, werd de koop gesloten. Niks geen ingewikkelde afspraken met banken en of andere geldschieters gewoon op basis van een stevige handdruk en een geweldig goed vertrouwen in elkaar. Ze zijn ook altijd in contact gebleven. Leen ging weer studeren, Rob & Cokky verhuisden van Zoeterwoude naar Delft en in de zomer van 1974 ging het avontuur beginnen.......
|
|
|
|
|
|
1974 - 2024 |
De 50e verjaardag van LVJ is aanstaande.....we gaan er dit jaar een hoop aandacht aan besteden.
Op de foto: Le Vieux Jean eind jaren 70
|
|
|
|
|
|
VACATURE.
Om ons keukenteam weer op sterkte te brengen zijn wij op zoek naar een enthousiaste Chef de partie v/m .
Wij vragen een creatieveling die samen met ons de lat iedere dag weer een beetje hoger wil leggen.
Wij bieden een uitdagende full-time baan in een 4-daagse werkweek tegen een goed salaris....
Voor informatie en sollicitaties mail ons of bel 015 2130433
|
|
|
|
|
|
Gewijzigde openingstijden |
Vanaf 7 februari 2022 gaan onze openingstijden wijzigen:
Diner Woensdag t/m Zaterdag 18.00 - 22.00 uur Lunch Vrijdag en Zaterdag 12.00 - 15.00 uur
Van harte welkom, Désiré, Robert & team
|
|
|
|
|
|
Terug naar bijna 'normaal'...... |
5 juni 2021, Na bijna 8 maanden zitten er weer gasten in ons restaurant. Hoe gek en tegelijkertijd vertrouwd voelt dat. Blijdschap en euforie maken bijna direct plaats voor concentratie en spanning want om 18.00 uur rent iedereen naar binnen en we weten dat ze na lekker aperitieven, de amuses, 4 of 5 gangen dineren, een glas wijn extra en een espresso na om 22.00 uur ook weer naar buiten hollen (regels zijn nog even regels...). van 0 naar 100 in een kwartier maar wat ongelofelijk fijn is dit.
Wij kijken weer naar jullie uit..... l'équipe du Vieux Jean
|
|
|
|
Daar gaan we weer.....
Ok, er moest natuurlijk wat gebeuren maar weer je deuren moeten sluiten doet wel pijn, echt pijn. We hopen dat het niet al te lang gaat zijn maar eigenlijk vrezen we er wel voor. Uiteraard gaat LVJ@lamaison gewoon door dus wij blijven aan het werk en iedereen kan blijven snoepen van onze gerechten. Klik hier voor meer info over lvj@lamaison
Blijf gezond en hopelijk tot snel.
|
|
|
|
|
|
we gaan weer door.......
Lieve gasten, Dank voor alle fijne reacties van afgelopen weken. Dit voelt echt als een grote steun. Vanaf woensdag 8 april gaan we er weer vol tegenaan, 4 dagen per week van donderdag t/m zondag. Bezorgen en afhalen. Bestellingen voor dezelfde dag ontvangen wij graag voor 14.00 uur maar het allerliefst nog eerder dan kunnen we goed rekening houden met de inkoop en zo teleurstellingen voorkomen. We zijn druk bezig met het voorbereiden van het menu en delen dit spoedig met u.
Blijf gezond en graag tot snel, Hartelijke groet, Désiré en Robert Polman
|
|
|
|
|
|
|
WINTERSLUITING...... |
Na 26 december piepen wij er even tussenuit. Een ongelofelijk vreemd jaar waarin we nog nooit zo weinig gasten hebben mogen ontvangen terwijl we nog nooit zoveel mensen van een diner hebben voorzien..... We gaan met z'n allen even aan andere dingen denken, even een lading energie opdoen en dan zijn we vanaf vrijdag 8 januari weer "back in business".
Geniet op iedere manier van de feestdagen, heb een gezond 2021 en let goed op jezelf en elkaar.
We hopen elkaar weer snel te ontmoeten.
Désiré, Robert en équipe LVJ.
|
|
|
|
|
Pfff wat nu........ |
Het was onvermijdelijk en dus te verwachten maar toch moesten we even slikken. De beslissing om alle horecagelegenheden te sluiten treft ons uiteraard hard maar begrijpen we volkomen. We gaan jullie de komende weken missen maar hopen dat het niet veel langer gaat duren. Om het gemis niet te groot te laten worden introduceren wij vanaf dinsdag 18-03 LVJ@LAMAISON. Een wekelijks wisselend menu waar je thuis van kan genieten. Dit concept kennen velen van rondom de kerstdagen, het zorgt ervoor dat je heerlijk en makkelijk thuis kunt dineren en het houdt ons een beetje 'in vorm'.
Wij hebben inmiddels begrepen dat naast eten bezorgen ook - afhalen toegestaan is.
Wilt u een bestelling doen voor dezelfde avond dan ontvangen wij deze graag voor 14.00 uur. Klik hier voor meer informatie
Blijf gezond en hopelijk tot snel.
|
|
|
|
|
|
MATTHÄUS PASSION 2020 WEER IN DELFT |
Na Naarden en 34 jaar Leiden voert het Bachkoor Holland sinds 2018 de Matthäus Passion uit in de Nieuwe Kerk in Delft. Ook in 2020 is dé uitvoering van de Matthäus Passion te zien en horen in Delft. In de pauze serveren wij binnen een uur een volledige lunch. Voor reserveringen restaurant@levieuxjean.nl óf tel. 015 2130433
|
|
|
|
|
|
ASPERGESEIZOEN 2020 |
Ze zijn er nog niet maar de voortekenen zijn gunstig. Door de zachte winter zou het aspergeseizoen wel eens vroeg kunnen beginnen. Eind maart.. wordt er gefluisterd. We houden het in de gaten... Wij zweren bij het Limburgse witte goud van de koude grond. Verrukkelijk met gerookte Bawykov-zalm en mousselinesaus (dé klassieker). Of als 'millefeuille' met dungesneden ham en ei. En eigenlijk kun je niet om onze gebakken Limburgse asperges heen met morieljes, raapsteel en gebakken eendenlever. Als de asperges er zijn dan weet je de lente écht begonnen is.
|
|
|
|
|
OPEN OP HEMELVAART |
Het is nog steeds een beetje wennen. Voor sommigen dan. Daarom voor de duidelijkheid: op Hemelvaartsdag zijn we gewoon open voor diner. Dus zin om 's avonds lekker te tafelen? Je bent van harte welkom!
|
|
|
|
|
|
BIB GOURMAND VOOR BIG GOURMAND |
Ook in 2020 mogen wij het kleine rode Bibendum-icoontje - in de volksmond beter bekend als de Bib Gourmand - van Michelin bij onze naam plaatsen. Dé erkenning voor een big gourmand. En natuurlijk de goede verhouding tussen prijs en geboden kwaliteit... Best wel trots zijn we dus!
|
|
|
|
|
|
BROOD MET EEN BITE |
Hoe wij aan dat lekkere, knapperige, ambachtelijk ogende brood komen? Dat is een mooi verhaal. Een van onze gasten vroeg eens hij iets voor ons mocht maken. Hij is namelijk bakker en eigenaar van bakkerij Holtkamp. Daar kwam uiteindelijk het desembrood uit dat we nu serveren. Desem is een heel oude techniek om brood te maken, die rust en tijd vergt. Daardoor krijgt het brood een vollere smaak en een stevigere bite. Typisch Le Vieux Jean!
|
|
|
|
|
Restaurant Le Vieux Jean heet je van harte welkom: Lunch op vrijdag en zaterdag Diner van woensdag t/m zaterdag
Heilige Geestkerkhof 3 2611 HP Delft T 015 - 213 04 33 Klik hier voor onze Facebook-pagina
| |
|
|
|
|