|
|
|
|
2005 het jaar van de overname.... |
het is Januari 2005, Cokky heeft dan al een stapje teruggedaan na vele jaren rennen en vliegen, als Le Vieux Jean verkocht wordt aan Désiré en Robert Jan. Zij gaan er in kleine stapjes hun 'eigen' restaurant van maken. Geen grote veranderingen, geen gekke uitstapjes maar een rustige ontwikkeling. Le Vieux Jean moet een pleisterplaats blijven voor liefhebbers van de Franse keuken en mooie wijnen.
|
|
|
|
|
|
familiebedrijf in wording... |
Het is aan het eind van de tachtiger jaren wanneer oudste zoon Robert Jan, totaal onverwacht, in het bedrijf komt werken. Na z'n opleiding aan het CIOS en in afwachting van een oproep om de militaire dienstplicht te vervullen, vulde hij een opengevallen positie in de keuken. De vonk sloeg over, de liefde voor het vak bloeide op, hij is er nooit meer weggegaan.
|
|
|
|
|
|
|
EN VOORUIT......... |
Rob en Cokky ontwikkelde Le Vieux Jean in hoog tempo van bistro naar een 'echt' restaurant. Iedere 3 à 4 weken reden ze naar Lille in Frankrijk om producten te kopen die hier in Nederland toentertijd nog niet te krijgen waren. Hammen, slakken, patés, espressokopjes, oesterplateau's, met een volgeladen auto nog even in België een paar dozen kwartels inslaan en dan gauw weer terug.
In het restaurant werd de placemat ingeruild voor een tafellaken en verdween de houten stoel met rieten zitting voor een iets comfortabeler exemplaar.
Le Vieux Jean zat in de lift en dat was men niet alleen in Delft ontgaan, ook Rotterdammers en Hagenezen schoven regelmatig aan.
|
|
|
|
|
juli 1974 de start van een mooie reis..... |
Hij was 'in between jobs' zoals men nu zou zeggen. Rob Polman had ontslag genomen bij Het Haagsche schouw in Leiden en was naarstig op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na enkele gesprekken die op niets waren uitgelopen begon de dan al aanwezige kriebel om iets voor zichzelf te beginnen steeds sterker te worden. Diverse locaties van, Hoorn tot Voorburg, werden bezocht totdat een kleine bistro in het centrum van Delft alle aandacht trok. Het klikte direct met de toenmalige eigenaar Leen van der Sar en voordat de fles wijn leeggeschonken was, werd de koop gesloten. Niks geen ingewikkelde afspraken met banken en of andere geldschieters gewoon op basis van een stevige handdruk en een geweldig goed vertrouwen in elkaar. Ze zijn ook altijd in contact gebleven. Leen ging weer studeren, Rob & Cokky verhuisden van Zoeterwoude naar Delft en in de zomer van 1974 ging het avontuur beginnen.......
|
|
|
|
|
|
1974 - 2024 |
De 50e verjaardag van LVJ is aanstaande.....we gaan er dit jaar een hoop aandacht aan besteden.
Op de foto: Le Vieux Jean eind jaren 70
|
|
|
|
|
VACATURE.
Om ons keukenteam weer op sterkte te brengen zijn wij op zoek naar een enthousiaste Chef de partie v/m .
Wij vragen een creatieveling die samen met ons de lat iedere dag weer een beetje hoger wil leggen.
Wij bieden een uitdagende full-time baan in een 4-daagse werkweek tegen een goed salaris....
Voor informatie en sollicitaties mail ons of bel 015 2130433
|
|
|
|
|
|
Restaurant Le Vieux Jean heet je van harte welkom: Lunch op vrijdag en zaterdag Diner van woensdag t/m zaterdag
Heilige Geestkerkhof 3 2611 HP Delft T 015 - 213 04 33 Klik hier voor onze Facebook-pagina
| |
|
|
|
|